Dawno temu, za siedmioma lasami, ze siedmioma górami żyła pannica, która… potrafiła zjeść słoik Nutelli przy pomocy łyżeczki. Najlepiej w nocy, przy rzewnym filmie, przegryzając czekoladową ucztę słonymi paluszkami.
Podobno dziewczynka podrosła i porzuciła swój czekoladowy nałóg na rzecz wegetariańskiego gotowania, ale okupiła to wieloma łzami z tęsknoty za słynnym czekoladowym kremem – dlatego nie nakłaniam do podobnych ekscesów. Ale jeżeli kogoś najdzie ochota na nutellę w rozsądniejszych ilościach, to dobrze mieć pod ręką zdrowszą, domową wersję. Własnoręcznie zrobiona nutella jest bardzo orzechowa, kiedy otworzy się słoiczek pięknie pachnie orzechami laskowymi i kakao. Tuż po zmiksowaniu jest gładka i lejąca, ale po kilku godzinach w lodówce robi się zwarta, dlatego ja czasam…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKIE GOFRY BANANOWE
Szybki pomysł na śniadanie? Chrupiące gofry! Tak jak w przypadku CHLEBKA BANANOWEGO , czy PANCAKES przydadzą się dojrzałe, słodkie banany....
WEGAŃSKIE JAJKA SADZONE
Nadchodzi rewolucja - wegańskie jajko sadzone! I to nie byle jaka imitacja, efekt końcowy jest autentycznie przerażająco zbliżony do prawd...
WEGAŃSKI CHLEBEK KUKURYDZIANY - CORNBREAD
Chlebek kukurydziany poznałam dopiero w zeszłym roku przy okazji odwiedzin Nowego Jorku i od tego momentu zapragnęłam uzyskać wegański prze...
WEGAŃSKI SER JAK GORGONZOLA
Roślinna wersja gorgonzoli to chyba mój ulubiony, serowy przepis z E-BOOKA ! a z reszta to był jeden z serów, …