Domowa wegańska masa makowa

45 min
8 porcji
746 kcal
Domowa wegańska masa makowa
Domowa wegańska masa makowa – pyszny, bezglutenowy deser świąteczny na bazie maku, suszonej żurawiny i orzechów włoskich. Przygotujesz ją w 45 minut, a jedna porcja dostarcza aż 15,75g białka. Bogactwo maku i orzechów zapewnia cenne kwasy omega-3, wspierające pracę mózgu. Idealna na wigilijny stół lub jako słodki dodatek do świątecznych spotkań. Podawaj posypaną płatkami migdałów i skórką pomarańczową dla wyjątkowego aromatu.
🍰 Desery 🎅 Świąteczne 🌾 Bezglutenowe 🧊 Można zamrozić
30 min
Przygotowanie
15 min
Gotowanie
45 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 8 porcji 10x
/13 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/13
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Orzechowiec
🌱 Wegańska

Orzechowiec

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
7624
J
Jadlonomia.com
Ciasto Piña Colada
🌱 Wegańska

Ciasto Piña Colada

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

260 min
1
3744
J
Jadlonomia.com
Ratunkowe czekoladowe ciasto
🌱 Wegańska

Ratunkowe czekoladowe ciasto

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
1
3128
J
Jadlonomia.com
Piernik dyniowy
🌱 Wegańska

Piernik dyniowy

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

65 min
1
3948
J
Jadlonomia.com