Czy istnieje coś lepszego niż ciepły, chrupiący bajgiel prosto z pieca? No może tylko fakt, że nie trzeba wstawać o świcie i biec do piekarni, żeby go dostać. Bo umówmy się – budzenie się o 6 rano po to, żeby upolować ostatnie sztuki w piekarni, to sport ekstremalny. A bajgle sklepowe? Cóż, często są gumowate, suche i pozbawione tej magii, jaką mają świeżo upieczone bajgle domowe.
Dobra wiadomość: możesz zrobić bajgle w domu – i to lepsze niż te sklepowe. A jeśli myślisz, że to skomplikowane, to spokojnie – dam Ci przepis, który działa zawsze. Co więcej, podzielę się wskazówkami, dzięki którym Twoje bajgle będą miały chrupiącą skórkę, sprężyste wnętrze i wygląd, który zawstydzi piekarniane produkcje. Gotowy?
Bajgle to nie tylko zwykłe bułki z dziurką – to k…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKI CHLEBEK KUKURYDZIANY - CORNBREAD
Chlebek kukurydziany poznałam dopiero w zeszłym roku przy okazji odwiedzin Nowego Jorku i od tego momentu zapragnęłam uzyskać wegański prze...
WEGAŃSKI SER JAK GORGONZOLA
Roślinna wersja gorgonzoli to chyba mój ulubiony, serowy przepis z E-BOOKA ! a z reszta to był jeden z serów, …
WEGAŃSKA PASTA MAKRELOWA - BEZZRYBNA PASTA Z WĘDZONEGO TOFU
Ta pasta zmieni Wasze życie! szczególnie jeśli byliście lub jesteście fanami pasty z wędzonej makreli, ta na bazie wędzonego tofu …
WEGAŃSKIE GOFRY ZE SZPARAGAMI I TOFU PO BENEDYKTYŃSKU
W tym roku szparagi jem w ilościach wręcz hurtowych, a to jedno z moich ulubionych śniadań. Chrupiące gofry z dodatkiem …