Jeśli jest coś, co pachnie dzieciństwem, najlepszymi wypiekami i kulinarnym ciepłem, to są to… cebularze! Te chrupiące placki z delikatnym, puszystym wnętrzem i obłędnie aromatycznym nadzieniem z cebuli i maku są jednym z tych wypieków, które raz spróbowane – zostają z Tobą na zawsze. W tym wpisie nie tylko podzielę się przepisem na najlepsze domowe cebularze, ale też opowiem o ich historii, dorzucę garść trików i zdradzę, jak sprawić, by wyszły jeszcze smaczniejsze.
Domowe cebularze lubelskie – historia, sekrety i przepis krok po kroku
Nie ma co ukrywać – cebularz to trochę jak pizza, tylko w wersji wschodnio-polskiej. Proste składniki, minimalizm w dodatkach, ale maksimum smaku. Jeśli ktoś nigdy nie jadł cebularza, może pomyśleć: „serio, placek z cebulą…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKI CHLEBEK KUKURYDZIANY - CORNBREAD
Chlebek kukurydziany poznałam dopiero w zeszłym roku przy okazji odwiedzin Nowego Jorku i od tego momentu zapragnęłam uzyskać wegański prze...
WEGAŃSKI SER JAK GORGONZOLA
Roślinna wersja gorgonzoli to chyba mój ulubiony, serowy przepis z E-BOOKA ! a z reszta to był jeden z serów, …
WEGAŃSKA PASTA MAKRELOWA - BEZZRYBNA PASTA Z WĘDZONEGO TOFU
Ta pasta zmieni Wasze życie! szczególnie jeśli byliście lub jesteście fanami pasty z wędzonej makreli, ta na bazie wędzonego tofu …
WEGAŃSKIE GOFRY ZE SZPARAGAMI I TOFU PO BENEDYKTYŃSKU
W tym roku szparagi jem w ilościach wręcz hurtowych, a to jedno z moich ulubionych śniadań. Chrupiące gofry z dodatkiem …