
Puszyste gofry wegetariańskie – domowe śniadaniowe klasyki, które zawsze się udają! Przygotujesz je szybko, w zaledwie 30 minut, używając mąki pszennej, kukurydzianej i mleka roślinnego. Porcja to 508 kcal, a danie dostarcza energii na cały poranek dzięki połączeniu węglowodanów z białkiem z jajek. Idealne na rodzinne weekendowe śniadanie lub podwieczorek. Podawaj z ulubionymi dodatkami – świeżymi owocami, syropem klonowym lub domową konfiturą dla słodkiego akcentu.
15 min
Przygotowanie
15 min
Gotowanie
30 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/9 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/9
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Śniadaniowe drożdżówki z twarogiem, truskawkami i kruszonką
Oto szybkie, poranne drożdżówki z twarogiem oraz truskawkami, wypełnione nadzieniem po brzegi i hojnie posypane kruszonką!
65 min
6
227
E
Easyvege.pl
Wegetariańskie placki twarogowe inspirowane moimi wspomnieniami z dzieciństwa…
Dorastałam w czasach, gdy dzieci nie znały jeszcze pancakes z syropem klonowym, ale pyszną atrakcją wakacji były placki twarogowe!
35 min
10
81
E
Easyvege.pl
Dutch baby – słodkie śniadanie czy zdrowy, szybki deser na lato?
Oto dutch baby, czyli urocze, słodkie, ale pełnowartościowe śniadanie, które może stać się też jednym z Waszych ulubionych zdrowych deserów!
35 min
2
422
E
Easyvege.pl
Gruszki z czekoladą pod orzechową kruszonką
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
6
436
J
Jadlonomia.com