
Domowe masło kokosowe – wegańska, bezglutenowa i surowa pasta z tylko jednego składnika: wiórków kokosowych. Przygotujesz je błyskawicznie w 15 minut bez gotowania, a każda porcja to zaledwie 168 kcal. Bogate w zdrowe tłuszcze MCT, wspiera metabolizm i dostarcza energii. Idealne jako zdrowa przekąska dla dzieci lub dodatek do śniadań. Świetnie smakuje smarowane na pieczywie, dodane do owsianki lub jako baza do domowych batoników energetycznych.
15 min
Przygotowanie
—
Gotowanie
15 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/1 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/1
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Czipsy z jarmużu
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
25 min
2
147
J
Jadlonomia.com
Prażone orzechy
Nie znam chyba nikogo, kto nie lubiłby przegryzać chrupiących, sprytnie podprażonych i rumianych orzeszków!
30 min
1
895
E
Easyvege.pl
Idealny wegański ranch dressing – jak w Ameryce!
...wegański ranch dressing powinien być kremowy, wyrazisty (ale nie nachalny), kwaśny, pełen ziołowego aromatu a nawet dosyć...
10 min
1
691
V
Veganhigh.pl
Najlepszy Wegański Majonez z Aquafaby – innego nie będziesz jeść!
...Wam wegański majonez z aquafaby - apetyczny, o odpowiedniej konsystencji, nieskomplikowany, jednym słowem: idealny. Bo na to zasługujecie!
11 min
1
2182
V
Veganhigh.pl