Jestem uzależniona od czekolady, mogłabym ją jeść na okrągło: na śniadanie w owsiance, na przekąskę w muffinkach, dodawałam ją też do sosu do kaczki zainspirowana filmem Czekolada (niestety bez lepszych rezultatów). No i oczywiście jest nutella… Czy można jej nie uwielbiać? Niestety robi mi się słabo na myśl o składzie tej kupnej i skręca mnie ze słodkości, gdy już ją jem, co nie zmienia faktu, że mogę pochłonąć z pół słoika. Jednak olej palmowy z cukrem to niekoniecznie najzdrowsze połączenie, zatem najlepiej jest ją zrobić samemu, co jest bardo prostym i pysznym procesem!
Przepisów na domową nutellę jest już pewnie z milion, więc postanowiłam dodać kolejny! Moja wersja jednak nieco się różni od standardowej, bo nie dodaję żadnego słodzika (cukru, miodu, syropu …
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
WEGAŃSKIE MIĘKKIE CIASTKA Z CZEKOLADĄ, ORZECHAMI I RODZYNKAMI
Szybkie, proste ciasteczka z masą groszków czekoladowych, orzechów i rodzynek. Idealne na drugie śniadanie, przekąską do szkoły lub pracy, ...
Pomarańczowe pralinki z migdałów i kokosa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Wegański chlebek bananowy
Hej, kochani! Dzisiaj zapraszam Was do mojej kuchni, gdzie będziemy piec coś absolutnie przepysznego - wegański chlebek bananowy z dodatkiem …