
Domowe śliwki w czekoladzie to wyjątkowy wegański deser bezglutenowy, w którym soczyste śliwki łączą się z intensywną nutą gorzkiej czekolady. Kluczowe składniki to suszone śliwki, aromatyczna whiskey i mleko kokosowe, które nadają wyjątkowy charakter. Przygotowanie zajmuje 60 minut, a każda porcja to tylko 82 kcal. Bogate w błonnik śliwki wspierają pracę jelit. Idealne na romantyczną kolację lub świąteczny poczęstunek. Podawaj z odrobiną chili dla pikantnego akcentu.
60 min
Przygotowanie
—
Gotowanie
60 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 20 porcji
10x
/7 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/7
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegańskie tiramisu piernikowe z tofu – bez mascarpone i jajek!
Odkryj przepis na wegańskie tiramisu piernikowe z tofu i malinami. Idealne na każdą okazję dla miłośników słodkości! Tiramisu bez mascarpone …
20 min
4
515
P
Przepisydlazielonych.pl
Orzechowiec
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
7624
J
Jadlonomia.com
Ciasto Piña Colada
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
260 min
1
3744
J
Jadlonomia.com
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
15
71
J
Jadlonomia.com