Kocham śliwki w czekoladzie. To prawdziwa, wielka miłość, która nie znosi kompromisu – nie zadowolę się śliwką w kruszącej się, cienkiej warstwie czekolady. Nie sprawie mi radości wysuszona, żylasta śliwka w lepkiej polewie. Nie będę się też rozpływać nad śliwkami, które ktoś podstępnie skąpał w wyrobie czekoladopodobnym. Za to zawsze największą radość sprawiają mi domowe śliwki, które najpierw zanurzam w czekoladowym ganache, a dopiero potem w cienkiej warstwie roztopionej czekolady. I wiem, że ucieszą każdego.
Jeśli chcecie sprawić komuś, kogo naprawdę lubicie, pyszny, wyjątkowy prezent od serca, to ten przepis jest tym, czego szukacie. Domowe śliwki przygotowane w ten sposób są naprawdę szczególne – miękkie, słodkie i niesamowicie mięsiste; przykryte kremowym, muślinowym czeko…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegańskie tiramisu piernikowe z tofu – bez mascarpone i jajek!
Odkryj przepis na wegańskie tiramisu piernikowe z tofu i malinami. Idealne na każdą okazję dla miłośników słodkości! Tiramisu bez mascarpone …
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
WEGAŃSKA TARTA Z ORZECHAMI WŁOSKIMI I KARMELEM Z DAKTYLI
Kojarzycie bardzo popularne w Stanach Zjednoczonych ciasto PECAN PIE? To moja polska i oczywiście wegańska wersja tej niezwykle aromatyczne...