
Domowy kebab wegański – pyszna i zdrowa alternatywa tradycyjnego fast foodu, przygotowana z chlebków pita i roślinnego gyrosa. Kluczowe składniki to czerwona cebula, kapusta pekińska i odrobina chili dla lekko pikantnego akcentu. Gotowe w zaledwie 35 minut, a każda porcja to tylko 105 kcal! Bogaty w błonnik wspomaga trawienie. Idealny na szybki lunch do pracy lub lekki obiad. Podawaj z dodatkiem świeżego sosu czosnkowego i plasterków cytryny dla orzeźwiającego smaku.
20 min
Przygotowanie
15 min
Gotowanie
35 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 6 porcji
10x
/14 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/14
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Piwne tofu z chili
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
4
164
J
Jadlonomia.com
Wegański Wieśmac – bo kto mi zabroni?
...soczyste niemso, do tego użyjemy mojego sosu chrzanowo-gorczycowego i mamy to! Przepyszny wegański wieśmac będzie zaraz w waszych rękach!
20 min
2
89
V
Veganhigh.pl
Potężny wegański Burger Drwala – najlepsza kanapka tej zimy
...tegoroczny wegański Burger Drwala będzie potężniejszy niż jakikolwiek przed nim! Przy nim te z maka mogą wrócić z powrotem do …
50 min
2
3418
V
Veganhigh.pl