Drożdżowe bułeczki z gruszką, goździkami i cynamonem – kojący, jesienny przepis zero-waste.
Nie ma co się dłużej oszukiwać – już jesień! Dzieci wyruszyły do szkoły, poranki są chłodne i rześkie, moje koty domagają się większych porcji jedzenia i zaokrąglają im się pyszczki… Wieczorem nie wychodzę już z domu bez wełnianej marynarki, a spacerując po parku rozglądam się w poszukiwaniu coraz piękniejszych barw liści wyzłoconych we wrześniowym słońcu. Moja suknia ślubna jest gotowa, a Pani Alicja z Manufaktury Wyobraźni przysłała przepiękne kwiatowe kompozycje, które wręcz pachną jesienią. Rąbka tajemnicy uchylam na zdjęciach poniżej – ta wspaniała kompozycja, to oczywiście zupełnie naturalne, suszone rośliny, które zostały tak utrwalone, by po ślubie zdobić mój dom przez na wiele lat.
Jesienne kwiaty stały się świetnym tłem dla dzisiejszego przepisu. Te błogo pachnące masłe…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKIE CROISSANTY DYNIOWE
Sezon dyniowy rozpoczynamy od przepysznych, chrupiących a zarazem delikatnych rogalików! Ten piękny kolor to właśnie zasługa aromatycznej d...
Pieczone jabłka z jaglanką
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Dyniowe pancakes
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Pieczone jabłka z jaglanką
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.