Drożdżowe bułeczki z gruszką, goździkami i cynamonem – kojący, jesienny przepis zero-waste.
50 min
4 porcje
498 kcal

Puszyste drożdżowe bułeczki z gruszką – wegańskie i bezglutenowe wypieki o jesiennym aromacie. Miękka gruszka, cynamon i goździki tworzą wyjątkową kompozycję smaków. Przygotowanie zajmuje zaledwie 20 minut (plus pieczenie), a jedna porcja dostarcza 11g białka. Cynamon wspomaga trawienie i rozgrzewa w chłodne dni. Idealne na weekendowe śniadanie lub popołudniową przekąskę z herbatą. Podawaj ciepłe, posypane cukrem pudrem lub polane syropem klonowym dla dodatkowej słodyczy.
20 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
50 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/7 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/7
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pieczone jabłka z jaglanką
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
4
178
J
Jadlonomia.com
Dyniowe pancakes
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
12
81
J
Jadlonomia.com
Pieczone jabłka z jaglanką
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
4
178
J
Jadlonomia.com
Dyniowa owsianka
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
25 min
3
523
J
Jadlonomia.com