Drożdżowe bułeczki z gruszką, goździkami i cynamonem – kojący, jesienny przepis zero-waste.

50 min
4 porcje
498 kcal
Drożdżowe bułeczki z gruszką, goździkami i cynamonem – kojący, jesienny przepis zero-waste.
Puszyste drożdżowe bułeczki z gruszką – wegańskie i bezglutenowe wypieki o jesiennym aromacie. Miękka gruszka, cynamon i goździki tworzą wyjątkową kompozycję smaków. Przygotowanie zajmuje zaledwie 20 minut (plus pieczenie), a jedna porcja dostarcza 11g białka. Cynamon wspomaga trawienie i rozgrzewa w chłodne dni. Idealne na weekendowe śniadanie lub popołudniową przekąskę z herbatą. Podawaj ciepłe, posypane cukrem pudrem lub polane syropem klonowym dla dodatkowej słodyczy.
20 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
50 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 4 porcji 10x
/7 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/7
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Pieczone jabłka z jaglanką
🌱 Wegańska

Pieczone jabłka z jaglanką

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

50 min
4
178
J
Jadlonomia.com
Dyniowe pancakes
🌱 Wegańska

Dyniowe pancakes

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

50 min
12
81
J
Jadlonomia.com
Pieczone jabłka z jaglanką
🌱 Wegańska

Pieczone jabłka z jaglanką

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

50 min
4
178
J
Jadlonomia.com
Dyniowa owsianka
🌱 Wegańska

Dyniowa owsianka

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

25 min
3
523
J
Jadlonomia.com