Takie wypieki pamiętam z dzieciństwa! – moja babcia nazywała je pieczonymi pierogami. I te pierogi bywały wtedy w przeróżnych odsłonach, a więc z soczewicą, z kaszą gryczaną i twarogiem, z jabłkami i cynamonem, z wiśniami, no i właśnie takie jak te… Przed Wami wiec drożdżowe bułeczki z kapustą i grzybami!
Ciasto drożdżowe na bułeczki z kapustą i grzybami oczywiście możecie zrobić według własnych upodobań, ale ja polecam Wam właśnie takie, bo gdy porządnie je schłodzicie, to stanie się nie tylko łatwiejsze w strawieniu, ale także bardzo elastyczne i łatwo będzie Wam ukryć w środku bułeczki naprawdę dużo farszu.
Jeśli zaś chodzi o farsz, to polecam jesienią użyć do niego świeżych grzybów (z lasu lub z targowiska), ale poza sezonem oczywiście możecie dodać (uprzednio namoczone…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pierogi z batatami i kurkami
Tak sobie spontanicznie wymyśliłam kilka dni temu, że chciałabym ulepić pierogi. Ale nie sama, to by było zbyt nudne! Postanowiłam …
Ciasto marchewkowe
Przepyszne i wilgotne ciasto marchewkowe z delikatną nutą cynamonu, które otula jak ciepły koc w jesienny dzień.
Stromboli, czyli rolowana pizza na kaszy manny
Stromboli, czyli włoska pizza rolowana, idealna na podróż, do pracy czy do szkoły, gdyż świetnie smakuje nie tylko na ciepło. …
Kalafior zapiekany z serem
Soczysty kalafior, aromatyczne przyprawy i ciągnący się ser... przepyszne danie! Kalafior zapiekany z serem to połączenie idealne. Osobiście najba...