Drożdżowe bułeczki z wiosenną zieleniną - wegańskie zero waste
Czy Wy także znacie ten smętny widok, gdy po tygodniu od ostatnich większych zakupów, z lodówki smutno spogląda na Was resztka natki już nie pierwszej jędrności, nieco oklapły koperek i ostatnia dymka ze szczypiorem? A czy tak jak ja kupujecie w maju młodą marchewkę z nacią, która po kilku dniach w lodówce nie jest już tak piękna jak na straganie targowym? Noo…i jeszcze liście rzodkiewki! – nawet pasta zero waste do pieczywa, którą ostatnio Wam proponowałam, może się nudzić, gdy jedzona będzie zbyt często.
Co więc z tymi wszystkimi zieleninami począć? Jak je wykorzystać, by nie wyrzucić? Są przecież tak pięknym dowodem tego, że wiosna w końcu przyszła! Jak dać im drugą szansę?
Można na przykład upiec proste, drożdżowe bułeczki. Przekąska idealna do zjedzenia w domu, w ogrod…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pasta z soczewicy z kurkumą
Pasta z soczewicy jest dość szybka w przygotowaniu, a co najważniejsze w jej skład wchodzą produkty zazwyczaj będące w domu. …
Pomidorowa pasta fasolowa
Pomidorowa pasta fasolowa świetnie nadaje się jako smarowidło do kanapek. Świetne jest to, że możemy ją wykonać z pozostałości fasoli …
Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami
Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami to przepis na pyszne a co najważniejsze szybkie w przygotowaniu smarowidło do kanapek. Dlatego …
zielony hummus ze szpinakiem, kolendrą i pietruszką
Wczoraj wieczorem przeżyłam niemałą euforię: patrzę za okno, a tam pada śnieg! Pewnie się zastanawiacie, czy nie mam przypadkiem pięciu …