
Puszyste drożdżowe racuchy z jabłkami – wegańska wersja klasycznego comfort food na mleku roślinnym i cukrze trzcinowym. Gotowe w zaledwie 35 minut, w tym szybkie 20 minut przygotowania. Niskokaloryczne (109 kcal/porcję), a dzięki jabłkom dostarczają cennego błonnika. Idealne na niedzielne śniadanie lub słodką przekąskę. Podawaj ciepłe, posypane cukrem pudrem lub polane syropem klonowym dla dodatkowego aromatu. Smak dzieciństwa w wersji roślinnej!
20 min
Przygotowanie
15 min
Gotowanie
35 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 15 porcji
10x
/7 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/7
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Wegańskie gofry idealne
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
4
494
J
Jadlonomia.com
Owoce pod owsianką kruszonką
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
80 min
6
535
J
Jadlonomia.com
Wegańskie pancakes doskonałe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
35 min
20
129
J
Jadlonomia.com