
Wegańskie drożdżówki z pokrzywowym pesto to pyszna i odżywcza propozycja na zdrowe śniadanie lub przekąskę. Wyróżniają się aromatycznym pesto z liści pokrzywy i słonecznika oraz miękkim ciastem z mąki pszennej i razowej. Przygotowanie zajmuje 2 godziny, ale warto poczekać – jedna porcja dostarcza 13,5g białka. Pokrzywa w pesto to naturalne źródło żelaza i witamin. Świetnie smakują na ciepło, podane z kubkiem ulubionej herbaty lub kawy. Idealne na weekendowe rodzinne śniadanie!
45 min
Przygotowanie
75 min
Gotowanie
120 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/14 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/14
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Grzanki z figami i roślinnym twarożkiem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
4
361
J
Jadlonomia.com
Granola pomarańczowo – kokosowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
8
300
J
Jadlonomia.com
Granola jabłkowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3013
J
Jadlonomia.com
Domowa bezglutenowa granola
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
55 min
1
2185
J
Jadlonomia.com