Dziś zachęcam Was do masowania. Trafiła do mnie paczka z fantastycznymi orientalnymi produktami Jasmeen Oriental.
Harissę połączyłam z wodą różaną i sokiem z cytryny. Pikantną, kwiatową pastą wymasowałam kawałki piżmowej dyni, którą dostałam na hali w Gdyni. Przed zabiegiem delikatnie ją nacięłam jak (pewnie Wam znane) „ziemniaki Hasselback”. Po masażu posypałam ją z wierzchu płatkami róży i zapiekłam. Świeżo upieczoną dynię polecam serwować z kolendrą i granatem, bombowe połączenie.
Mam dla Was 10% zniżki na produkty Jasmeen na hasło: TOSIA10. Do wykorzystania do końca miesiąca. Polecam szczególnie: harrisę, za’atar, babę ghanoush, hummus i wodę różaną. Przyjemnych zakupów, a tutaj link do sklepu.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pieczona dynia hokkaido (wegańskie, keto, low carb)
Pieczona dynia hokkaido to szybka i aromatyczna przekąska lub baza pod wiele przepisów, takich jak zupy, pierogi, sosy i wiele …
owoce suszone w piekarniku
Borówki czy maliny do granoli? Ciastek? Muffinów? Oczywiście zazwyczaj najlepszą są te świeże, jednak nie zawsze mamy je akurat pod …
Wegańskie śledzie po kaszubsku
Oto zweganizowany klasyk, czyli wegańskie śledzie po kaszubsku–lepsze niż oryginał, bo bez ości, ale z porcją białka i kwasów omega …
Wegańskie śledzie adwentowe
Oto sposób na śledziowe specjały dla wegan i dla wegetarian! - mój ulubiony przepis na wegańskie śledzie adwentowe z cebulką …