
Przed Państwem DYNIOKLYJZY, czyli dyniowe kluski śląskie. Klasyczne biało klyjzy z kartofli nazywane są przez Ślązaków pieszczotliwie gumiklyjzami. Wersja dyniowa to już moja zabawa smakiem i słowem.
Która odsłona Was bardziej kręci?
1 – dynioklyjzy w kremowej cynamonowej kałuży, z szałowymi listkami szałwii i pistacjami
2- dynioklyjzy w orzechowym sosie curry, z chrupiącymi szałwiowymi chipsami i orzechami laskowymi
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pierogi z batatami i kurkami
Tak sobie spontanicznie wymyśliłam kilka dni temu, że chciałabym ulepić pierogi. Ale nie sama, to by było zbyt nudne! Postanowiłam …
Meksykański zapiekany kalafior
Viva Mexico! Co łączy Meksyk, dobrej jakości kawę i kalafiora? Na pierwszy rzut oka nic, ale ja postanowiłam te 3 …
Tarta Ratatuj
Jeśli przyjdzie ktoś do Was i powie „Bonjour, jestem głodny i zmęczony wyścigiem szczurów, podaj mi sznur albo ratuj”.Ty powiedz …
Ziemniaczane kotlety z kozim serem i karmelizowaną cebulą
Gdy zostaną Ci z obiadu ziemniaki, nic się nie martw. O rety! Przecież można z nich zrobić przepyszne ziemniaczane kotlety.Dostałam …