Od lat do znudzenia przypominam wam, że puree z dyni to świetny i uniwersalny składnik. Podpowiadam, że puree warto mrozić i wykorzystywać do ciast, ciasteczek, pierogów albo do dyniowej pasty z suszonymi pomidorami, którą tak pokochaliście, że pobiła rekord odsłon. Ale dynie można wykorzystać też w znacznie prostszy i szybszy sposób – na przykład zetrzeć ją, krótko podsmażyć z cynamonem i olejem kokosowym, a potem ugotować z niej prześwietną owsiankę!
Ciepłe, słodkie śniadania z dodatkiem tarte] dyni to jesienny klasyk w moim domu. Najpierw dynię dodawałam do jaglanki razem z daktylami i karmiłam tym mojego wiecznego głodnego chłopaka – dobre, pożywne i sycące śniadanie. Potem zaczęłam dorzucać ją do ryżowego congee – to była znacznie lepsza, delikatniejsza i bardziej aksamitna …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKIE CROISSANTY DYNIOWE
Sezon dyniowy rozpoczynamy od przepysznych, chrupiących a zarazem delikatnych rogalików! Ten piękny kolor to właśnie zasługa aromatycznej d...
Pieczone jabłka z jaglanką
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Dyniowe pancakes
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Pieczone jabłka z jaglanką
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.