Kto nie lubi domowych ciasteczek? Chyba tylko bardzo smutni i dziwni ludzie. Dlatego korzystając z sezonu dyniowego wymyśliłam jeszcze szybszą i pyszniejszą wersję poczciwych owsianych ciasteczek – z mnóstwem owsianych płatków, chrupiących orzechów, olejem kokosowym oraz pachnącą, pomarańczową dynią. A z myślą o bezglutenowych czytelnikach bloga receptura jest dostosowana do wersji wolnej od mąki pszennej.
To przepis doskonały dla zabieganych mam, początkujących cukierników, leniwych kucharzy lub dzieci buszujących w kuchni. Są nieco delikatniejsze i bardziej pachnące niż tradycyjne ciastka owsiane, ale bardziej chrupiące i kruche niż te dyniowe ciastka. Są prostsze nawet od muffinów, bo wystarczy krótko wymieszać składniki suche, mokre, a potem wszystko naprawdę szybko połączyć.…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
mus jabłkowy bez cukru
Robienie przetworów zimą pewnie nie jest najpopularniejszą praktyką, ale wszędzie pełno jabłek, które aż się proszą, żeby je zapakować w …
domowe najlepsze: nutella (bez cukru, słodzików, samo zdrowie)
Jestem uzależniona od czekolady, mogłabym ją jeść na okrągło: na śniadanie w owsiance, na przekąskę w muffinach, dodawałam ją też …
domowe żelki owocowe
Jak zrobić domowe żelki. Prosty sposób na domowe słodycze- suszone owoce w formie ruloników. Albo inaczej owocowe rollups.