
Pyszne dyniowe ciasteczka z czekoladą – wegański deser bez glutenu i orzechów, idealny na jesienne popołudnia. Kluczowe składniki to aromatyczne puree z dyni, cynamon i gałka muszkatołowa, które nadają niepowtarzalny smak. Przygotujesz je w zaledwie 30 minut – to szybki przepis na słodką przekąskę. Każde ciasteczko ma tylko 114 kcal, a dynia dostarcza cennego błonnika wspierającego trawienie. Świetnie smakują z kubkiem herbaty lub kawy. Podawaj jeszcze ciepłe, posypane odrobiną cukru pudru dla dodatkowego uroku.
30 min
Przygotowanie
14 min
Gotowanie
44 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 18 porcji
10x
/11 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/11
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Czekoladowe ciasto z burakiem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
80 min
8
509
J
Jadlonomia.com
Wegańska szarlotka „jak u babci” - mało ciasta, dużo jabłek.
Oto wegańska szarlotka z przypieczoną, rumianą, chrupiącą kruszonką, wilgotnym wnętrzem z kwaśnych jabłek al dente i kruchym spodem.
105 min
8
350
E
Easyvege.pl
Tarta z jabłkami
Jesień to taki czas, który nieodłącznie kojarzy mi się z zapachem cynamonu i jabłek. To właśnie w tym okresie mam …
70 min
1
1896
B
Blendman.pl
Czekoladowe ciasto z tahiną
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com