Dyniowe pancakes

50 min
12 porcji
81 kcal
Dyniowe pancakes
Puszyste dyniowe pancakes – wegańskie i bezglutenowe placki idealne na jesienne śniadania. Przygotowane z mąki pełnoziarnistej, aromatycznego purée z dyni i korzennych przypraw (cynamon, imbir, gałka muszkatołowa). Gotowe w 50 minut, niskokaloryczne – tylko 81 kcal na porcję. Bogate w błonnik, który wspomaga trawienie. Świetne na weekendowe śniadanie lub słodką przekąskę. Podawaj z syropem klonowym, świeżymi owocami i orzechami dla dodatkowej chrupkości.
30 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
50 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 12 porcji 10x
/12 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/12
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Pieczone jabłka z jaglanką
🌱 Wegańska

Pieczone jabłka z jaglanką

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

50 min
4
178
J
Jadlonomia.com
Pieczone jabłka z jaglanką
🌱 Wegańska

Pieczone jabłka z jaglanką

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

50 min
4
178
J
Jadlonomia.com
Dyniowa owsianka
🌱 Wegańska

Dyniowa owsianka

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

25 min
3
523
J
Jadlonomia.com
Drożdżowe bułeczki z gruszką, goździkami i cynamonem – kojący, jesienny przepis zero-waste.
🌱 Wegańska

Drożdżowe bułeczki z gruszką, goździkami i cynamonem – kojący, jesienny przepis zero-waste.

Gdy raz spróbujesz tego przepisu, to błogo pachnące cynamonem, mięciutkie i delikatne bułeczki drożdżowe staną się Twoimi towarzyszami tej jesieni!

50 min
4
498
E
Easyvege.pl