
Puszyste dyniowe pancakes – wegańskie i bezglutenowe placki idealne na jesienne śniadania. Przygotowane z mąki pełnoziarnistej, aromatycznego purée z dyni i korzennych przypraw (cynamon, imbir, gałka muszkatołowa). Gotowe w 50 minut, niskokaloryczne – tylko 81 kcal na porcję. Bogate w błonnik, który wspomaga trawienie. Świetne na weekendowe śniadanie lub słodką przekąskę. Podawaj z syropem klonowym, świeżymi owocami i orzechami dla dodatkowej chrupkości.
30 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
50 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 12 porcji
10x
/12 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/12
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pieczone jabłka z jaglanką
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
4
178
J
Jadlonomia.com
Pieczone jabłka z jaglanką
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
4
178
J
Jadlonomia.com
Dyniowa owsianka
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
25 min
3
523
J
Jadlonomia.com
Drożdżowe bułeczki z gruszką, goździkami i cynamonem – kojący, jesienny przepis zero-waste.
Gdy raz spróbujesz tego przepisu, to błogo pachnące cynamonem, mięciutkie i delikatne bułeczki drożdżowe staną się Twoimi towarzyszami tej jesieni!
50 min
4
498
E
Easyvege.pl