Pancakes to najprostsze placki świata, takie naleśniki dla początkujących. Wystarczy połączyć suche składniki z mokrymi, krótko wymieszać i smażyć małe placki na patelni – połowę można zjeść od razu, a drugą połowę spakować sobie na jutrzejsze drugie śniadanie do pracy.
Poniższe pancakes od tych tradycyjnych odróżnia dodatek dyni oraz mąki pełnoziarnistej. Dzięki takiej wkładce placuszki są dużo bardziej pożywne, a w dodatku cudownie pachną słodką dynią i cynamonem. Ja najbardziej lubię je jedynie z kilkoma kroplami syropu klonowego i garścią bakalii, są wtedy słodsze i jeszcze bardziej sycące. Posiekane orzechy laskowe, słodkie rodzynki, kwaśna żurawina czy może kremowe orzechy nerkowca? Wszystko zależy od was!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKIE CROISSANTY DYNIOWE
Sezon dyniowy rozpoczynamy od przepysznych, chrupiących a zarazem delikatnych rogalików! Ten piękny kolor to właśnie zasługa aromatycznej d...
Pieczone jabłka z jaglanką
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Pieczone jabłka z jaglanką
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Dyniowa owsianka
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.