Dyniowy sernik mascarpone - puszysty jak chmurka i bez glutenu.

157 min
8 porcji
523 kcal
Dyniowy sernik mascarpone - puszysty jak chmurka i bez glutenu.
Puszysty sernik dyniowy – wegetariański deser bezglutenowy o kremowej konsystencji, z nutą korzennych goździków. Przygotowany na bazie mąki kokosowej, mascarpone i dyni, piecze się 72 minuty (całość 157 min). Jedna porcja to 523 kcal, dostarczając witaminy A z dyni. Idealny na jesienne spotkania – podawaj z odrobiną białej czekolady i kakao dla podkreślenia smaku. Deser dla fanów delikatnych serników i dyniowych aromatów.
85 min
Przygotowanie
72 min
Gotowanie
157 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 8 porcji 10x
/15 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/15
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Tarta Babie Lato – wersja wegetariańska.
🥛 Wegetariańska

Tarta Babie Lato – wersja wegetariańska.

Oto tarta o smaku późnego lata! – na bajecznie kruchym, maślanym cieście, z waniliowym kremem i z soczystymi brzoskwiniami.

80 min
8
E
Easyvege.pl
Jesienny sernik skyrnik z korzennymi śliwkami.
🥛 Wegetariańska

Jesienny sernik skyrnik z korzennymi śliwkami.

Deser o smaku jesieni, czyli kremowy sernik skyrnik na migdałowym spodzie, wykończony śliwkowym topem z korzennymi nutami.

95 min
12
359
E
Easyvege.pl
Czekoladowy pudding z awokado
🥛 Wegetariańska

Czekoladowy pudding z awokado

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

5 min
2
360
J
Jadlonomia.com
Rabarbarowy kisiel z kardamonem
🥛 Wegetariańska

Rabarbarowy kisiel z kardamonem

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

43 min
4
152
J
Jadlonomia.com