Dyniowy sernik mascarpone - puszysty jak chmurka i bez glutenu.
157 min
8 porcji
523 kcal

Puszysty sernik dyniowy – wegetariański deser bezglutenowy o kremowej konsystencji, z nutą korzennych goździków. Przygotowany na bazie mąki kokosowej, mascarpone i dyni, piecze się 72 minuty (całość 157 min). Jedna porcja to 523 kcal, dostarczając witaminy A z dyni. Idealny na jesienne spotkania – podawaj z odrobiną białej czekolady i kakao dla podkreślenia smaku. Deser dla fanów delikatnych serników i dyniowych aromatów.
85 min
Przygotowanie
72 min
Gotowanie
157 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/15 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/15
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Tarta Babie Lato – wersja wegetariańska.
Oto tarta o smaku późnego lata! – na bajecznie kruchym, maślanym cieście, z waniliowym kremem i z soczystymi brzoskwiniami.
80 min
8
E
Easyvege.pl
Jesienny sernik skyrnik z korzennymi śliwkami.
Deser o smaku jesieni, czyli kremowy sernik skyrnik na migdałowym spodzie, wykończony śliwkowym topem z korzennymi nutami.
95 min
12
359
E
Easyvege.pl
Czekoladowy pudding z awokado
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
5 min
2
360
J
Jadlonomia.com
Rabarbarowy kisiel z kardamonem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
43 min
4
152
J
Jadlonomia.com