Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie
65 min
1 porcja
2741 kcal

Ekspresowe wegańskie ciasto czekoladowe z bananami to deser bez glutenu i orzechów, który zachwyci miłośników słodkości. Miękki biszkopt na bazie bananów i kakao pokryty jest intensywną kawową polewą z gorzkiej czekolady. Przygotujesz je w zaledwie 25 minut (pieczenie 40 minut), a porcja dostarcza 34g białka. Banany dodają potasu wspierającego pracę mięśni. Idealny wybór na podwieczorek lub imprezowy deser. Podawaj z dodatkiem świeżych malin dla kontrastu smaków.
25 min
Przygotowanie
40 min
Gotowanie
65 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/12 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/12
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Czekoladowe ciasto z tahiną
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
15
71
J
Jadlonomia.com
Ciasto dla Anny, czyli wegańska czekoladowa tarta
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
8
791
J
Jadlonomia.com