Ekspresowe szparagi w sosie tahini

19 min
4 porcje
Ekspresowe szparagi w sosie tahini
Ekspresowe szparagi w sosie tahini – wegańska i bezglutenowa propozycja dla zabieganych, gotowa w zaledwie 19 minut! Chrupiące zielone szparagi w połączeniu z kremowym sosem tahini, wzbogaconym sokiem z cytryny i kuminem, tworzą wyjątkową kompozycję smaków. To niskokaloryczne danie (około 120 kcal na porcję) dostarcza cennego błonnika i witaminy K. Idealne na lekki lunch lub kolację. Podawaj z prażonymi migdałami i świeżą kolendrą dla dodatkowej chrupkości i aromatu.
🥗 Sałatki 📦 Meal prep 🌾 Bezglutenowe ⚖️ Niskokaloryczne Szybkie ≤20min
15 min
Przygotowanie
4 min
Gotowanie
19 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 4 porcji 10x
/10 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/10
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Spring Rolls
🌱 Wegańska

Spring Rolls

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
10
96
J
Jadlonomia.com
Sałatka z komosą ryżową
🌱 Wegańska

Sałatka z komosą ryżową

Dla mnie idealna sałatka, to tak, którą można się najeść, a zielenina jest tylko jej częścią dekoracyjną, a nie głównym …

35 min
4
870
P
Przepisydlazielonych.pl
Wegańska sałatka jarzynowa
🌱 Wegańska

Wegańska sałatka jarzynowa

Kaczy żer, dziadówka, sałatka rosyjska... Dziś przed Wami mój zweganizowany przepis na popularną przekąskę – wegańska sałatka jarzynowa!

50 min
4
317
E
Easyvege.pl
Wiosenna bomba witamin - chrupiące nowalijki, czarna quinoa, pieczona ciecierzyca i wyrazisty sos.
🌱 Wegańska

Wiosenna bomba witamin - chrupiące nowalijki, czarna quinoa, pieczona ciecierzyca i wyrazisty sos.

Kasza z warzywami to klasyk kuchni wegańskiej! Tym razem polecam Wam orzeźwiającą wersję wiosenną.

60 min
6
306
E
Easyvege.pl