
Ekspresowe szparagi w sosie tahini – wegańska i bezglutenowa propozycja dla zabieganych, gotowa w zaledwie 19 minut! Chrupiące zielone szparagi w połączeniu z kremowym sosem tahini, wzbogaconym sokiem z cytryny i kuminem, tworzą wyjątkową kompozycję smaków. To niskokaloryczne danie (około 120 kcal na porcję) dostarcza cennego błonnika i witaminy K. Idealne na lekki lunch lub kolację. Podawaj z prażonymi migdałami i świeżą kolendrą dla dodatkowej chrupkości i aromatu.
15 min
Przygotowanie
4 min
Gotowanie
19 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/10 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/10
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Spring Rolls
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
10
96
J
Jadlonomia.com
Sałatka z komosą ryżową
Dla mnie idealna sałatka, to tak, którą można się najeść, a zielenina jest tylko jej częścią dekoracyjną, a nie głównym …
35 min
4
870
P
Przepisydlazielonych.pl
Wegańska sałatka jarzynowa
Kaczy żer, dziadówka, sałatka rosyjska... Dziś przed Wami mój zweganizowany przepis na popularną przekąskę – wegańska sałatka jarzynowa!
50 min
4
317
E
Easyvege.pl
Wiosenna bomba witamin - chrupiące nowalijki, czarna quinoa, pieczona ciecierzyca i wyrazisty sos.
Kasza z warzywami to klasyk kuchni wegańskiej! Tym razem polecam Wam orzeźwiającą wersję wiosenną.
60 min
6
306
E
Easyvege.pl