
Elegancka młoda kapusta – lekka, wegańska sałatka bezglutenowa, która rewolucjonizuje tradycyjne podejście do tego warzywa. Główne składniki to chrupiąca kapusta, aromatyczna oliwa z oliwek i orzeźwiający sos pomarańczowy. Przygotowanie zajmuje tylko 30 minut, a porcja to zaledwie 150 kcal. Bogata w witaminę C, doskonale wspiera odporność. Idealna na letni obiad lub lekki lunch. Podawaj z grillowanymi warzywami lub świeżym pieczywem dla kontrastu tekstur.
30 min
Przygotowanie
10 min
Gotowanie
40 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/4 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/4
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sałatka z cukinii i fenkuła z czarnymi oliwkami i delikatnym koprowym dressingiem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
4
109
J
Jadlonomia.com
Szparagi naprościej
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
15 min
4
342
J
Jadlonomia.com
Sałatka z arbuza z oliwkami i bazylią
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
4
115
J
Jadlonomia.com
Wegańska feta z arbuzem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
10 min
4
475
J
Jadlonomia.com