
Falafel z bobu z sosem miętowym i jogurtową pitą – to sycące, wegańskie danie bezglutenowe, pełne białka i letnich smaków. Główne składniki to świeży bób, aromatyczna kolendra i mąka z ciecierzycy. Przygotowanie zajmuje 80 minut, ale efekt wart zachodu – jedna porcja dostarcza aż 16,5g białka i 351 kcal. Bób wspiera pracę układu nerwowego dzięki wysokiej zawartości witamin z grupy B. Idealny pomysł na letni obiad lub kolację. Podawaj z pitą, świeżymi warzywami i chłodzącym sosem jogurtowo-miętowym.
60 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
80 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/12 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/12
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Piwne tofu z chili
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
4
164
J
Jadlonomia.com
Domowy kebab wegański
Ten wegański kebab stanie się Waszym ulubionym domowym fast-foodem. Składniki pochodzą z popularnego sklepu, a przygotowanie zajmie chwilkę.
35 min
6
105
E
Easyvege.pl
Wegański Wieśmac – bo kto mi zabroni?
...soczyste niemso, do tego użyjemy mojego sosu chrzanowo-gorczycowego i mamy to! Przepyszny wegański wieśmac będzie zaraz w waszych rękach!
20 min
2
89
V
Veganhigh.pl