Nadeszło lato a z nim król warzyw: BÓB. Można go jeść w wielu formach. Dla niektórych najlepszy jest po prostu z mocno osolonej wody, niektórzy lubią smażony z masełkiem, a ja w tym roku nareszcie zrealizowałem swój plan i przygotowałem dla Was (ale też oczywiście dla siebie) falafel z bobu. Gdybym wiedział wcześniej, że falafele to taka prosta sprawa to przygotowywałbym je częściej, aczkolwiek sezon na bób jeszcze trwa a zawsze można skorzystać z ciecierzycy gdy nie mamy bobu pod ręką. Przysięgam, że te falafele wylądują na moim stole jeszcze wiele razy i mam nadzieję, że na Waszych również!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Piwne tofu z chili
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Domowy kebab wegański
Ten wegański kebab stanie się Waszym ulubionym domowym fast-foodem. Składniki pochodzą z popularnego sklepu, a przygotowanie zajmie chwilkę.
Wegański Wieśmac – bo kto mi zabroni?
...soczyste niemso, do tego użyjemy mojego sosu chrzanowo-gorczycowego i mamy to! Przepyszny wegański wieśmac będzie zaraz w waszych rękach!