Moją dzisiejszą propozycją dla Was jest falafel z piekarnika. Ta pieczona wersja falafela to świetna alternatywa dla osób chcących ograniczyć tłuszcz w diecie, odchudzających się czy po prostu unikających potraw smażonych na głębokim tłuszczu. To, że ten falafel jest zdrowszy od tradycyjnego, wcale nie oznacza, że ustępuje mu pod względem smaku. Moim zdaniem fakt, że jest on pieczony działa na jego korzyść!
Do przygotowania falafela z piekarnika postanowiłem wziąć ciecierzycę z puszki. Wiem, że dla ortodoksyjnych wielbicieli falafela jest to nie do przyjęcia (chyba tak samo jak pieczenie go w piekarniku), ale dzięki temu zabiegowi nie potrzeba nam „maszynki do mięsa”, którą w domach młodych ludzi ze świecą szukać. Dodatkowym atutem użycia ciecierzycy już ugotowanej jest fakt, że …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Piknikowa pasta kanapkowa z batatów, fasoli i prażonego słonecznika
Wegańskie kanapki na piknik lub wyprawę do lasu. Zdrowe, pyszne, pełne chrupiących warzyw i sycące. Czy to w ogóle możliwe? …
Łatwy i szybki wegański pasztet zero waste
Wyrzucacie warzywa po ugotowaniu wywaru na zupę?–nie warto! Przygotujecie z nich kilka pysznych dań, np. ten wegański pasztet zero waste!
Jeden przepis, dwa wegańskie dania - makaron w kremowym sosie i pasta warzywno-orzechowa.
Jeden prosty przepis, jedno szybkie gotowanie, dwa wegańskie, pyszne dania! - brzmi dobrze? ;)
Pasztet z bobu
Chcesz zrobić najlepszy pasztet bezglutenowy? Koniecznie weź się za pasztet z bobu. Smakuje rewelacyjnie i jest prosty do zrobienia.