
Falafel z piekarnika – chrupiąca, wegańska przekąska bezglutenowa na bazie ciecierzycy z aromatem kuminu i kolendry. Przygotowanie zajmuje zaledwie 10 minut, a pieczenie 30 minut – idealne na szybki meal prep. Każda porcja to tylko 54 kcal, za to bogata w białko roślinne. Dzięki pieczeniu zamiast smażenia, danie jest lżejsze i zdrowsze dla układu pokarmowego. Świetnie sprawdzi się jako lunch box do pracy lub lekka kolacja. Podawaj z hummusem i świeżą sałatą w picie lub jako dodatek do bowls.
10 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
40 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 18 porcji
10x
/15 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/15
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Piknikowa pasta kanapkowa z batatów, fasoli i prażonego słonecznika
Wegańskie kanapki na piknik lub wyprawę do lasu. Zdrowe, pyszne, pełne chrupiących warzyw i sycące. Czy to w ogóle możliwe? …
25 min
4
366
E
Easyvege.pl
Łatwy i szybki wegański pasztet zero waste
Wyrzucacie warzywa po ugotowaniu wywaru na zupę?–nie warto! Przygotujecie z nich kilka pysznych dań, np. ten wegański pasztet zero waste!
75 min
8
397
E
Easyvege.pl
Jeden przepis, dwa wegańskie dania - makaron w kremowym sosie i pasta warzywno-orzechowa.
Jeden prosty przepis, jedno szybkie gotowanie, dwa wegańskie, pyszne dania! - brzmi dobrze? ;)
60 min
3
371
E
Easyvege.pl
Pasztet z bobu
Chcesz zrobić najlepszy pasztet bezglutenowy? Koniecznie weź się za pasztet z bobu. Smakuje rewelacyjnie i jest prosty do zrobienia.
100 min
6
144
B
Blendman.pl