Przyznaję się – nie cierpię warzywnych kotletów. Oczywiście robić, bo jeść mogę bez umiaru.
Po prostu z tym smażeniem to zupełnie nie moja bajka: tyle trzeba się nakleić, naobtaczać, potem jeszcze sterczeć przy tej patelni, a tłuszcz pryska, skwierczy i parzy. Dlatego postanowiłam podjąć wyzwanie i zamienić dzisiaj kuchnię w fabrykę falafeli podawanych z dyniowym sosem.
A jeśli chcecie nauczyć się przygotowywać idealne, klasyczne falafele zajrzyjcie do tego przepisu.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …