Falafel z sezamowym dipem z dyni

110 min
25 porcji
81 kcal
Falafel z sezamowym dipem z dyni
Falafel z sezamowym dipem z dyni to pyszne wegańskie danie bezglutenowe, pełne aromatycznych przypraw. Kluczowe składniki to ciecierzyca, marchew i dynia, które tworzą idealną chrupiącą teksturę. Przygotowanie zajmuje około 110 minut, a jedna porcja to zaledwie 81 kcal. Bogate w błonnik falafle wspierają trawienie i dostarczają wartości odżywczych. Świetnie sprawdzą się jako sycący obiad lub kolacja w wersji fit. Podawaj z hummusem i świeżymi warzywami dla pełni smaku.
🍽️ Obiady 🤗 Comfort food 🚫 Bez cukru 🌾 Bezglutenowe 🥜 Bez orzechów
90 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
110 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 25 porcji 10x
/15 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/15
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Aromatyczny szpinak z prażonym kokosem
🌱 Wegańska

Aromatyczny szpinak z prażonym kokosem

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
2
267
J
Jadlonomia.com
Ziemniaki faszerowane porami
🌱 Wegańska

Ziemniaki faszerowane porami

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

95 min
4
170
J
Jadlonomia.com
Ziemniaki Hasselback
🌱 Wegańska

Ziemniaki Hasselback

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

60 min
6
141
J
Jadlonomia.com
Piwne tofu z chili
🌱 Wegańska

Piwne tofu z chili

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
4
164
J
Jadlonomia.com