Fasolka szparagowa z brzoskwiniami i pistacjową kruszonką
To będzie mój ostatni przepis…
Przygotowany w kuchni, w której gotowałam przez 9 lat. Idzie nowe!
Między kartonami zabrałam się za fasolkę szparagową, danie szybkie i bez użycia wielu gadżetów kulinarnych, bo już większość spakowałam. Fasolka wymaga atencji już teraz, bo jest kompletnie niedoceniana! Zazwyczaj ląduje gdzieś na talerzu między ziemniakami, a koteltem.
Moja szparagowa tapla się z brzoskwinkami w lepkim słodko-kwaśnym sosie. A jej wierzch zdobi chrupiąca pistacjowa kruszonka. Zapewniam, że w trakcie konsumpcji będziecie mlaskać ?
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sałatka ze szparagami, truskawkami, cukinią i serem feta
Wiosenna letnia sałatka ze szparagami, truskawkami, serem feta i cukinią. Z dodatkiem mięty i cytryny. Idealna jako dodatek do grilla …
Chłodnik z buraka
Chłodnik z buraka, ekspresowy, zaledwie kilka składników. Pyszny i kremowy, idealny na upalne dni! Do tego super zdrowy !
krem z bakłażana, papryki i pomidorów z chipsami z parmezanu
No to mamy upały, przynajmniej tutaj w Nicei. Gorąco, że ledwo łapię oddech, więc postanowiłam zrobić zupę z pieczonych warzyw …
Galette z rabarbarem i truskawkami
Galette z rabarbarem i truskawkami czyli słodko-kwaskowate owoce, otoczone kruchą skorupką z maślanego ciasta. Uwielbiam! Za prostotę i fakt, że …