Fasolka z zasmażką to klasyka, która mi kojarzy się raczej z czymś średnio dietetycznym. Wpadłem na pomysł jednak, żeby zrobić zdrową i przy okazji bezglutenową opcję fasolki z zasmażką. Zazwyczaj używa się do jej przygotowania masła i bułki tartej, ale nie w tym przypadku…
Od dziadków dostałem siatę fasolki szparagowej z ich własnego ogródka, dlatego z wielkim smakiem ją zajadam. Chcąc przygotować ją tak, jak babcia zawsze to robiła, już prawie poszedłem do sklepu po bułkę tartą, gdy wpadłem na genialnie prosty, ale też zarazem niecodzienny pomysł, żeby użyć… siemienia lnianego. W końcu zmielony jest prawie identyczny jak bułka tarta, zwłaszcza ten złoty.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sushi z ogórkiem, wegańskie
Sushi z ogórkiem, czyli kolejna odsłona wegańskiego sushi, tym razem chyba z klasyką, ogórkiem i sałatą. Jak już pisałam ostatnio …
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …