Fasolowy pasztet z jabłkiem

110 min
1 porcja
2995 kcal
Fasolowy pasztet z jabłkiem
✍️ Opis autora:

Powiedzcie, jak często robicie smalec z fasoli? Statystyczna odpowiedź brzmi, że bardzo często i od niepamiętnych czasów. Dlatego teraz do pary przygotowałam dla Was przepis na pasztet z jabłkiem i cebulką, który smakuje… jak smalec z fasoli.

Pewnie o wegańskich pasztetach wiecie już wszystko, dlatego nie będę powtarzać tego, co wiele razy pisałam przy okazji pasztetu z soczewicy albo pasztetu warzywnego. Przypomnę Wam tylko o dwóch najważniejszych sprawach:

  • kasza jaglana: ma bardzo ważne zadanie, ponieważ skleja pasztet, dodaje miękkości i elastyczności. Warto jest ją blendować kiedy jest ciepła i robić to dokładnie. Podpowiem też, że dobrze ją gotować nie na sypko, ale lekko ją rozgotować – czyli na przykład na 1/2 szklanki suchej kaszy dodajcie 1 sz…
60 min
Przygotowanie
50 min
Gotowanie
110 min
Łącznie

Ocena

Oceń ten przepis

Zaloguj się, aby ocenić

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 1 porcji 10x
/20 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/20
zaznaczonych