Fasolowy pasztet z jabłkiem

110 min
1 porcja
2995 kcal
Fasolowy pasztet z jabłkiem
Wegański pasztet fasolowy z jabłkiem – aromatyczna alternatywa dla tradycyjnych smalcowych wersji, bogata w białko roślinne. Kluczowe składniki to fasola, jabłko i wędzona papryka, które nadają daniu wyjątkowy smak. Przygotowanie zajmuje ok. 110 minut, ale efekt wart zachodu – jedna porcja dostarcza aż 97g białka! Dzięki fasoli pasztet wspiera pracę jelit i dostarcza cennego błonnika. Idealny na sycący obiad lub kolację. Podawaj z chlebem żytnim i kiszonkami dla kontrastu smaków.
60 min
Przygotowanie
50 min
Gotowanie
110 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 1 porcji 10x
/20 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/20
zaznaczonych