✍️
Opis autora:
Powiedzcie, jak często robicie smalec z fasoli? Statystyczna odpowiedź brzmi, że bardzo często i od niepamiętnych czasów. Dlatego teraz do pary przygotowałam dla Was przepis na pasztet z jabłkiem i cebulką, który smakuje… jak smalec z fasoli.
Pewnie o wegańskich pasztetach wiecie już wszystko, dlatego nie będę powtarzać tego, co wiele razy pisałam przy okazji pasztetu z soczewicy albo pasztetu warzywnego. Przypomnę Wam tylko o dwóch najważniejszych sprawach:
- kasza jaglana: ma bardzo ważne zadanie, ponieważ skleja pasztet, dodaje miękkości i elastyczności. Warto jest ją blendować kiedy jest ciepła i robić to dokładnie. Podpowiem też, że dobrze ją gotować nie na sypko, ale lekko ją rozgotować – czyli na przykład na 1/2 szklanki suchej kaszy dodajcie 1 sz…
60 min
Przygotowanie
50 min
Gotowanie
110 min
Łącznie
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/20 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/20
zaznaczonych