
Dzisiaj zapraszam na prawdziwy foodporn, bo przyjrzymy się z bliska figom!
Od rana mętlik w głowie zaczyna się już w garderobie. Stringi? Chyba jednak figi.
Dla tych co lubią lateksy i baty polecam Halloumi, szalotki, figi i pieczone bataty. Aby emocje nie zwiędły trochę kolendry. Z pieczonym batatem świetnie komponuje się dressing z granatem i chilli, czyli szykuje się eksplozja smaku.
A jeśli dla Was to trochę za pikantnie, to proponuję bardziej delikatnie. Figi rozchylamy, syropem miodowo-cytrynowym z imbirem polewamy i zapiekamy.
Mm miodzio, a po upieczeniu to co misie lubią najbardziej. Nieważne czy poniedziałek, wtorek czy środa – pistacje i gałeczka loda.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Różane Tiramisu z malinami i pistacjami #greeninspiracje
Pomyślicie, żadne z nas blogerki urodowe, czemu inspiracje kosmetykami pojawiają się na kulinarnym blogu? A my wam właśnie dzisiaj postaramy …
Panna cotta z pieczonymi figami, gorzką czekoladą i pistacjami
Życie jest jak bieg przez płotki, codziennie pokonujemy przeszkody i podejmujemy decyzje od których zależą nasze dalsze losy. Wygrywa ten …
Kisiel żurawinowy
Chodziło za mną coś słodkiego. Włączyłam The Cranberries i udałam się do kuchni. W lodówce znalazłam pudełeczko z żurawiną i …
Mini Pavlovy z kremem kawowym
Ostatnio miałyśmy okazję uczestniczyć w niezwykle inspirujących warsztatach w Warszawie zorganizowanych przez Starbucks. Przez kilka godzin...