Dzisiaj zapraszam na prawdziwy foodporn, bo przyjrzymy się z bliska figom!
Od rana mętlik w głowie zaczyna się już w garderobie. Stringi? Chyba jednak figi.
Dla tych co lubią lateksy i baty polecam Halloumi, szalotki, figi i pieczone bataty. Aby emocje nie zwiędły trochę kolendry. Z pieczonym batatem świetnie komponuje się dressing z granatem i chilli, czyli szykuje się eksplozja smaku.
A jeśli dla Was to trochę za pikantnie, to proponuję bardziej delikatnie. Figi rozchylamy, syropem miodowo-cytrynowym z imbirem polewamy i zapiekamy.
Mm miodzio, a po upieczeniu to co misie lubią najbardziej. Nieważne czy poniedziałek, wtorek czy środa – pistacje i gałeczka loda.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
ciastka migdałowo-owsiane
Pod wpisem mikołajkowym (delikatne ciastka migdałowe) spytałam, czy chcecie żebym dodała ciastka migdałowo-owsiane. Jakże było mi miło, kiedy odpisała moja …
granola cups z ekspresowymi lodami bananowo-kokosowymi
Granola na śniadanie czy przekąskę to nic nowego, ale gdyby tak ją podać z ekspresowymi lodami bananowo-kokosowymi? Ja jestem jak …
chocolate chip cookies z płatków owsianych (prawie bez cukru, bez mąki)
Mam wrażenie, że przed chwilą pisałam, że jadę na wakacje, a już jestem z powrotem od kilku dni i do …
ciastka z figami (z mąki orkiszowej z płatkami owsianymi, prawie bez cukru)
Niektóre przepisy chodzą za mną kilka dobrych lat, zanim w końcu uda mi się je zrobić. Czasem wynika to z …