
Pyszna wegańska focaccia z pomidorami i oliwkami – bezglutenowe ciasto drożdżowe, które zachwyci miłośników słonych przekąsek. Kluczowe składniki to mąka pszenna, aromatyczne pomidorki koktajlowe i czarne oliwki. Przygotowanie zajmuje zaledwie 30 minut aktywnej pracy, a całość gotowa jest w niecałą godzinę. Niskokaloryczna (132 kcal/porcję) i bogata w likopen z pomidorów, który wspiera układ odpornościowy. Idealna na lekki obiad lub przekąskę. Podawaj na ciepło z oliwą z oliwek i świeżym tymiankiem.
30 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
50 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 6 porcji
10x
/10 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/10
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Piwne tofu z chili
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
4
164
J
Jadlonomia.com
Domowy kebab wegański
Ten wegański kebab stanie się Waszym ulubionym domowym fast-foodem. Składniki pochodzą z popularnego sklepu, a przygotowanie zajmie chwilkę.
35 min
6
105
E
Easyvege.pl
Wegański Wieśmac – bo kto mi zabroni?
...soczyste niemso, do tego użyjemy mojego sosu chrzanowo-gorczycowego i mamy to! Przepyszny wegański wieśmac będzie zaraz w waszych rękach!
20 min
2
89
V
Veganhigh.pl