Francuskie tosty z dynią

30 min
12 porcji
Francuskie tosty z dynią
✍️ Opis autora:

Kiedy nadchodzi jesień i na straganach pojawiają się dynie, niektórzy kupują je z myślą o zupie dyniowej, inni marzą o słodkich dyniowych plackach. Moja pierwsza myśl jest zawsze taka sama – francuskie tosty z dynią!

Grzanki moczone w dyni są tak samo proste jak te klasyczne. Wystarczy połączyć dyniowe puree z mlekiem, cynamonem i skórką pomarańczową, a następnie zanurzyć w słodkiej miksturze mocno zeschnięte bułeczki. Najlepiej do tego nadaje się przynajmniej trzydniowe pieczywo – musi być twarde i przypominać sucharki. Wtedy tosty są chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku i zachowują swój kształt. I naprawdę trudno jest nie zjeść wszystkich od razu.

Inspirowane przepisem Isy Chandry Moskowitz z książki Vegan Brunch.

30 min
Przygotowanie
Gotowanie
30 min
Łącznie

Ocena

Oceń ten przepis

Zaloguj się, aby ocenić

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 12 porcji 10x
/7 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/7
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

WEGAŃSKIE CROISSANTY DYNIOWE
🌱 Wegańska

WEGAŃSKIE CROISSANTY DYNIOWE

Sezon dyniowy rozpoczynamy od przepysznych, chrupiących a zarazem delikatnych rogalików! Ten piękny kolor to właśnie zasługa aromatycznej d...

90 min
1
4053
M
Mniumniu.com
Pieczone jabłka z jaglanką
🌱 Wegańska

Pieczone jabłka z jaglanką

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

50 min
4
178
J
Jadlonomia.com
Dyniowe pancakes
🌱 Wegańska

Dyniowe pancakes

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

50 min
12
81
J
Jadlonomia.com
Pieczone jabłka z jaglanką
🌱 Wegańska

Pieczone jabłka z jaglanką

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

50 min
4
178
J
Jadlonomia.com