Frytki z bakłażana z jogurtowym dipem z pieczonego czosnku
70 min
2 porcje
311 kcal

Frytki z bakłażana z jogurtowym dipem – wegetariańska i bezglutenowa przekąska inspirowana holenderskim comfort food. Chrupiące plastry bakłażana i ziemniaków pieczone z kuminem, podawane z kremowym dipem z jogurtu, majonezu i pieczonego czosnku. Przygotowanie zajmuje 20 minut aktywności + 50 minut pieczenia. Porcja to tylko 311 kcal, a bakłażan dostarcza błonnika wspierającego trawienie. Idealne na wieczorną przekąskę lub przystawkę na spotkaniu. Podawaj od razu po upieczeniu, by zachować chrupkość.
20 min
Przygotowanie
50 min
Gotowanie
70 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 2 porcji
10x
/8 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/8
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Bruschetty z szafranowym majonezem i pieczoną cukinią
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
2
217
J
Jadlonomia.com
Drożdżowe bułeczki z kaszą gryczaną i serem hallumi
Jakie drożdżowe bułeczki lubię? Nadziewane, z dużą ilością farszu i z cieniutką skórką. Oto przepis sentymentalny w unowocześnionej wersji.
75 min
8
E
Easyvege.pl
Granola z pomarańczą i czekoladą
Granola z pomarańczą i czekoladą wzbogacona o chilli to rewia smaków, która powinna zagościć na Twoim talerzu. Nie bój się …
65 min
2
409
B
Blendman.pl
Japońska sałatka ogórkowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
1
355
J
Jadlonomia.com