
Życie choć piękne kruche jest jak lód, dlatego postanowiłam upiec kruche. Aby ciasto tarty Galette rozkosznie się listkowało Rozkoszny poleca dodać serek śmietankowy. Gdy otworzyłam lodówkę okazało się, że jest aferka, bo nie mam serka. Postanowiłam zaryzykować i przełamać lody. Dla ochłody dodałam do ciasta posiekane drobno lody (waniliowe z kawałkami ciastek, stąd kolor tarty). Wyrobione kruche wkładamy do lodówki lub zamrażalnika, dzięki temu po upieczeniu pięknie się rozwarstwia.
Stachursky co sezon śpiewa „Dla Ciebie kawior, szampan, truskawki i jakie tylko zechcesz zabawki”. Z wypiekami na twarzy przemyciłam do wypieku truskawki moczone w Prosecco. Wszystko to w towarzystwie czekolady wykąpanej w śmietance. Na koniec z wierzchu kilka listków bazylii, gałka loda i gotowe. Zgoda!
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Panna cotta z pieczonymi figami, gorzką czekoladą i pistacjami
Życie jest jak bieg przez płotki, codziennie pokonujemy przeszkody i podejmujemy decyzje od których zależą nasze dalsze losy. Wygrywa ten …
Mini Pavlovy z kremem kawowym
Ostatnio miałyśmy okazję uczestniczyć w niezwykle inspirujących warsztatach w Warszawie zorganizowanych przez Starbucks. Przez kilka godzin...
Różane Tiramisu z malinami i pistacjami #greeninspiracje
Pomyślicie, żadne z nas blogerki urodowe, czemu inspiracje kosmetykami pojawiają się na kulinarnym blogu? A my wam właśnie dzisiaj postaramy …
Czekoladowe ciasto cukiniowe z mascarpone i owocami
Lato to nie tylko czas wielobarwnych owoców, ale także sezon na kabaczki. Cukinię można dostać w markecie przez cały rok, …