
Gazpacho czy salmorejo? – orzeźwiający, wegański chłodnik bezglutenowy, idealny na upalne dni. Przygotujesz go w zaledwie 15 minut z dojrzałych pomidorów, czerwonej papryki i świeżego ogórka, zachowując wszystkie wartości odżywcze (231 kcal/porcję). Bogate w witaminę C i likopen, doskonale nawadnia i wspiera odporność. Perfekcyjne na lekki obiad lub kolację w upały. Podawaj schłodzone z odrobiną oliwy i grzankami z pieczywa bezglutenowego dla chrupkości.
15 min
Przygotowanie
—
Gotowanie
15 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/14 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/14
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Zupa krem z cukinii
Cukinia jest warzywem, które przez praktycznie cały rok można dostać w marketach, ale sezon na nią przypada w lecie. To …
30 min
4
220
P
Przepisydlazielonych.pl
Podcos lubelski z czosnkiem i ziołami
Co to jest podcos lubelski?-to jakby zielone kaszotto z ziołami i młodą kapustką. Wiosenne, proste i odżywcze jedzenie, które robi …
60 min
4
203
E
Easyvege.pl
Letnia, wegańska zupa kurkowa.
Wegańska zupa kurkowa, która kojarzy się z polskim latem i będzie naprawdę trudno odtworzyć ją gdy minie sezon na te …
50 min
6
206
E
Easyvege.pl
Zupa z bobem i ziemniakami
Od czerwca do sierpnia trwa w Polsce sezon na bób. Zawsze staram się ten czas wykorzystać jak najlepiej w kuchni, …
45 min
4
433
B
Blendman.pl