
Gazpacho – orzeźwiający, wegański chłodnik bezglutenowy, idealny na upalne dni. Ta hiszpańska zupa składa się ze świeżych pomidorów, chrupiącego ogórka i czerwonej papryki. Przygotujesz ją błyskawicznie w 20 minut bez gotowania – wystarczy zmiksować składniki! Porcja to zaledwie 391 kcal, a danie dostarcza mnóstwo witamin, szczególnie witaminy C z papryki. Perfekcyjne na lekki obiad lub kolację w upały. Podawaj schłodzone z grzankami z chleba bezglutenowego i listkami świeżej bazylii dla dodatkowej świeżości.
20 min
Przygotowanie
—
Gotowanie
20 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/13 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/13
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Gazpacho czy salmorejo? Chłodnik ulubiony
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
15 min
4
231
J
Jadlonomia.com
Zupa krem z cukinii
Cukinia jest warzywem, które przez praktycznie cały rok można dostać w marketach, ale sezon na nią przypada w lecie. To …
30 min
4
220
P
Przepisydlazielonych.pl
Podcos lubelski z czosnkiem i ziołami
Co to jest podcos lubelski?-to jakby zielone kaszotto z ziołami i młodą kapustką. Wiosenne, proste i odżywcze jedzenie, które robi …
60 min
4
203
E
Easyvege.pl
Letnia, wegańska zupa kurkowa.
Wegańska zupa kurkowa, która kojarzy się z polskim latem i będzie naprawdę trudno odtworzyć ją gdy minie sezon na te …
50 min
6
206
E
Easyvege.pl