
Ptaszki ćwierkają, że czas na kolejny przepis w ramach hiszpańskiej serii.
Ptaki po to maja skrzydła, aby latać – kluczem jest trafienie do swojego gniazda w drodze powrotnej. W trakcie podróży po Andaluzji byłam zachwycona churrosami i hiszpańskimi pączkami. Zapączkował mi pomysł w głowie, aby odtworzyć ten smak w domu. Wiem jednak, że przepis byłby skomplikowany i przy smażeniu zaczęłyby się dla niektórych hiszpańskie schody, dlatego przygotowałam łatwiejszą wersję na pieczone gniazdka.
Nazwa tapas pochodzi od hiszpańskiego słowa „tapar”, czyli przykrywać. Gniazdka pokryłam miodowo-cytrynowym lukrem. Mm miodzio, aż chce się je z wierzchu pomigdalić. Łącząc wino z deserami najłatwiej sugerować się kolorami, dlatego idealnie będzie tu pasowało El Sol Australia w słomkowej barwie.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Batatowe pączki z mango
Wielkimi krokami zbliża się Tłusty Czwartek, tego dnia nikt nas nie ocenia, możemy słodko baraszkować.Wychodzę z założenia, że „albo grubo, …
Bananowe churrosy z kokosową czekoladą
Już jutro święto wszystkich zwyroli – Tłusty Czwartek!Jeśli brakuje Wam odwagi lub nie macie czasu by zmierzyć się z przepisem …
Ruchanki
Do tej pory pokazywanie swoich ruchanek w Internecie było niesmaczne, ale ogłaszam rewolucję, od teraz można! Skąd ta wyuzdana nazwa? …