Gofry po meksykańsku, to prawdziwa gratka dla fanów kuchni meksykańskiej. Wyjątkowe i niepowtarzalne. Jednocześnie pikantne, słodkie i delikatne.
¡Arriba, arriba, arriba… los gofres de mexicanos! Gofry po meksykańsku rządzą! To że są proste w wykonaniu, to nic zaskakującego, bo każde, nawet gofry bezglutenowe są banalne. Wystarczy względnie dobra (wcale nie droga) gofrownica i można działać. Tutaj chodzi o smak, chrupkość gofra… o całą tą wspaniałość. Ah te gofry z mąki kukurydzianej, takie pyszne 😍
Połączenie pikanterii płynącej z ostrej papryki i słodycz kukurydzy, w połączeniu z kuminem i chrupiącym gofrem sprawia, że łezka się w oku kręci, na samą myśl o nich… Do tego dopełnienie ich wspaniałości przez guacamole i czerwoną faso…
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKI CHLEBEK KUKURYDZIANY - CORNBREAD
Chlebek kukurydziany poznałam dopiero w zeszłym roku przy okazji odwiedzin Nowego Jorku i od tego momentu zapragnęłam uzyskać wegański prze...
WEGAŃSKI SER JAK GORGONZOLA
Roślinna wersja gorgonzoli to chyba mój ulubiony, serowy przepis z E-BOOKA ! a z reszta to był jeden z serów, …
WEGAŃSKA PASTA MAKRELOWA - BEZZRYBNA PASTA Z WĘDZONEGO TOFU
Ta pasta zmieni Wasze życie! szczególnie jeśli byliście lub jesteście fanami pasty z wędzonej makreli, ta na bazie wędzonego tofu …
WEGAŃSKIE GOFRY ZE SZPARAGAMI I TOFU PO BENEDYKTYŃSKU
W tym roku szparagi jem w ilościach wręcz hurtowych, a to jedno z moich ulubionych śniadań. Chrupiące gofry z dodatkiem …