Gofry z czerwonej soczewicy

35 min
8 porcji
286 kcal
Gofry z czerwonej soczewicy
✍️ Opis autora:

Gofry można przygotować zarówno na słodko, jak i na wytrawnie. W dzisiejszym przepisie na gofry z czerwonej soczewicy, chcę Ci pokazać mój sposób na wytrawne i niecodzienne śniadanie. Ponieważ bardzo często jadam gofry, to staram się eksperymentować i robić je w troszkę innym, ciekawszym wydaniu.

Do ciasta na gofry dodałem również dodatki, które są opcjonalne, ale nadające wyjątkowego smaku i charakteru. Słodkie pomidory suszone, wyrazisty i aromatyczny czosnek oraz delikatnie serowe nieaktywne płatki drożdżowe, to dla mnie obowiązkowe składniki, które zawsze lądują w gofrach z czerwonej soczewicy.

W dzisiejszych gofrach poza tytułowym strączkiem znalazła się również mąka pszenna. Nie jesz glutenu? Nic straconego, ponieważ z powodzeniem możesz zast…

🌅 Śniadania 🥪 Kanapki 🌾 Bezglutenowe 💪 Wysokobiałkowe
15 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
35 min
Łącznie

Ocena

Oceń ten przepis

Zaloguj się, aby ocenić

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 8 porcji 10x
/10 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/10
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Twarożek z tofu bananowo – czekoladowy
🌱 Wegańska

Twarożek z tofu bananowo – czekoladowy

Kolejne szaleństwo z tofu na słodko, tym razem twarożek z tofu o smaku bananowo - czekoladowym. Przypomnę tylko, że produkt …

5 min
8
W
Wegeprzepis.pl
Pasta pomidorowa z soczewicą
🌱 Wegańska

Pasta pomidorowa z soczewicą

Pasta pomidorowa z soczewicą, czyli szybki pomysł na pastę kanapkową, ze składników które zazwyczaj są domu. Świetnie smakuje na chlebie, …

25 min
8
97
W
Wegeprzepis.pl
Tofucznica ze szczypiorkiem
🌱 Wegańska

Tofucznica ze szczypiorkiem

Tofucznica to danie dziecinnie proste w przygotowaniu, które zaskakuje delikatnością i możliwością dodatku wielu przypraw.

15 min
2
W
Wegeprzepis.pl
Chleb na zakwasie żytnim (wegański)
🌱 Wegańska

Chleb na zakwasie żytnim (wegański)

Chrupiąca skórka, oraz miękkie, często wypełnione nasionami i pestkami, wnętrze. Chleb na zakwasie żytnim nie jest wcale taki trudny w …

70 min
1
104
W
Wegeprzepis.pl