Gofry można przygotować zarówno na słodko, jak i na wytrawnie. W dzisiejszym przepisie na gofry z czerwonej soczewicy, chcę Ci pokazać mój sposób na wytrawne i niecodzienne śniadanie. Ponieważ bardzo często jadam gofry, to staram się eksperymentować i robić je w troszkę innym, ciekawszym wydaniu.
Do ciasta na gofry dodałem również dodatki, które są opcjonalne, ale nadające wyjątkowego smaku i charakteru. Słodkie pomidory suszone, wyrazisty i aromatyczny czosnek oraz delikatnie serowe nieaktywne płatki drożdżowe, to dla mnie obowiązkowe składniki, które zawsze lądują w gofrach z czerwonej soczewicy.
W dzisiejszych gofrach poza tytułowym strączkiem znalazła się również mąka pszenna. Nie jesz glutenu? Nic straconego, ponieważ z powodzeniem możesz zast…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Twarożek z tofu bananowo – czekoladowy
Kolejne szaleństwo z tofu na słodko, tym razem twarożek z tofu o smaku bananowo - czekoladowym. Przypomnę tylko, że produkt …
Pasta pomidorowa z soczewicą
Pasta pomidorowa z soczewicą, czyli szybki pomysł na pastę kanapkową, ze składników które zazwyczaj są domu. Świetnie smakuje na chlebie, …
Tofucznica ze szczypiorkiem
Tofucznica to danie dziecinnie proste w przygotowaniu, które zaskakuje delikatnością i możliwością dodatku wielu przypraw.
Chleb na zakwasie żytnim (wegański)
Chrupiąca skórka, oraz miękkie, często wypełnione nasionami i pestkami, wnętrze. Chleb na zakwasie żytnim nie jest wcale taki trudny w …