
Wytrawne gofry z mąki z ciecierzycy – wegańskie, bezglutenowe i wysokobiałkowe danie, które przygotujesz w zaledwie 9 minut! Kluczowe składniki to mąka z ciecierzycy, mleko roślinne i sok z cytryny, które nadają lekkości i charakterystycznego smaku. Jedna porcja to tylko 228 kcal i solidna dawka białka, idealna dla aktywnych osób. Dzięki mące z ciecierzycy wspierają pracę jelit i dostarczają cennych składników odżywczych. Świetne na szybkie śniadanie lub przekąskę. Podawaj z awokado, pomidorami lub hummusem dla pełni smaku.
5 min
Przygotowanie
4 min
Gotowanie
9 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 6 porcji
10x
/7 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/7
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Grzanki z figami i roślinnym twarożkiem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
4
361
J
Jadlonomia.com
Gofry ziemniaczane
Placki ziemniaczane z gofrownicy to moja odpowiedź na nudę. Poza smakiem warto bawić się formą podania jedzenia... i tak powstały …
60 min
16
61
B
Blendman.pl
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Pomarańczowe pralinki z migdałów i kokosa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
20
132
J
Jadlonomia.com