Na śniadanie, obiad, jak i kolację świetnie wpasowują się gofry. Można je przyrządzić nie tylko z owocami i słodkimi dodatkami, ale również na wytrawnie. To właśnie gofry w wytrawnej wersji skradły moje serce. Tym razem zrobiłem gofry z mąki z ciecierzycy, które są BOGATE W BIAŁKO i BEZGLUTENOWE!
Dzisiaj postanowiłem zaserwować moje gofry z domowym guacamole, zieleniną, która akurat była pod ręką, podsmażonym marynowanym tofu, pomidorkami koktajlowymi oraz pesto bazyliowym… To połączenie smaków jest WSPANIAŁE i uzależniające! Pomimo użycia mąki bezglutenowej, gofry naprawdę są wyrośnięte i puszyste.
Gofry z mąki z ciecierzycy moim zdaniem najlepiej smakują na wytrawnie i tak też polecam je serwować. Bardzo lubię je jeść na śniadani…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
PANELLE - CHRUPIĄCE PLACUSZKI Z CIECIERZYCY
Panelle to sycylijskie placuszki z ciecierzycy, które są nie odzownym elementem tamtejszego street foodu. Zazwyczaj podawane w bułce z seza...
Grzanki z figami i roślinnym twarożkiem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Gofry ziemniaczane
Placki ziemniaczane z gofrownicy to moja odpowiedź na nudę. Poza smakiem warto bawić się formą podania jedzenia... i tak powstały …
Białkowa kawa kuloodporna (keto, wegańska)
Gęsta i kremowa kawa o smaku czekoladowym, przypominająca cappuccino to hit ostatnich tygodni. Po blendowaniu tworzy się aksamitna pianka, k