Placki ziemniaczane z gofrownicy to moja odpowiedź na nudę. Poza smakiem warto bawić się formą podania jedzenia... i tak powstały gofry ziemniaczane!
W kuchni nie ma zasad ani sztywnych reguł, do których trzeba się stosować. Pomimo że gofry zazwyczaj kojarzą nam się z masą bitej śmietany i owocami, to nie oznaczy, że wytrawne gofry ziemniaczane nie mają racji bytu! Wręcz przeciwnie. Placki ziemniaczane z gofrownicy to oryginalny i przy tym świetny sposób wykorzystania tego urządzenia.
Atuty placków z gofrownicy? Na pewno mniejsza zawartość tłuszczu i ciekawsza forma podania. Trzeba przyznać, że tak wyglądające placki ziemniaczane nie należą do codziennego widoku w co drugiej przydrożnej knajpie. Ba! Jestem …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
PANELLE - CHRUPIĄCE PLACUSZKI Z CIECIERZYCY
Panelle to sycylijskie placuszki z ciecierzycy, które są nie odzownym elementem tamtejszego street foodu. Zazwyczaj podawane w bułce z seza...
Grzanki z figami i roślinnym twarożkiem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Gofry z mąki z ciecierzycy
Na śniadanie, obiad, jak i kolację świetnie wpasowują się gofry. Można je przyrządzić nie tylko z owocami i słodkimi dodatkami, …
Białkowa kawa kuloodporna (keto, wegańska)
Gęsta i kremowa kawa o smaku czekoladowym, przypominająca cappuccino to hit ostatnich tygodni. Po blendowaniu tworzy się aksamitna pianka, k