
Rozgrzewająca gorąca czekolada z daktyli – wegański deser bez dodatku cukru, przygotowany na bazie mleka roślinnego, naturalnie słodkich daktyli i aromatycznego kakao. Gotowe w 35 minut, w tym zaledwie 5 minut gotowania, to niskokaloryczne (208 kcal/porcję) i bezglutenowe comfort food. Bogate w magnez kakao wspiera układ nerwowy, a daktyle dodają energii. Idealna na zimowe wieczory lub jako dodatek do rodzinnych spotkań. Podawaj z odrobiną soli morskiej i gałką wegańskich bitej śmietany dla idealnego smaku.
30 min
Przygotowanie
5 min
Gotowanie
35 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 2 porcji
10x
/4 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/4
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Czekoladowe ciasto z tahiną
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
2741
J
Jadlonomia.com
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
15
71
J
Jadlonomia.com