Gorąca czekolada kojarzy mi się z wypadami na łyżwy z tatą. Zawsze po lodowisku rytuałem było wypicie przynajmniej jednej porcji czekolady z automatu, która parzyła w usta, miała posmak plastikowego kubka, a smakowała najlepiej na świecie.
Czekolada z przepisu poniżej jest od tej z automatu trochę lepsza – po pierwsze może być przygotowana na dowolnym mleku, po drugie nie ma cukru, a po trzecie można pić ją w ulubionym kubku we własnym łóżku. Do tego jest bardzo słodka, gęsta i mocno czekoladowa, chociaż są w niej tylko trzy składniki – mleko roślinne, kakao i daktyle.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
domowe najlepsze: nutella (bez cukru, słodzików, samo zdrowie)
Jestem uzależniona od czekolady, mogłabym ją jeść na okrągło: na śniadanie w owsiance, na przekąskę w muffinach, dodawałam ją też …