
Granola z pomarańczą i czekoladą to wegetariańska, bezglutenowa propozycja na pożywne śniadanie lub przekąskę. Kluczowe składniki to chrupiące płatki orkiszowe, świeża pomarańcza i aromatyczna gorzka czekolada. Przygotowanie zajmuje zaledwie 15 minut (pieczenie 50 minut), a porcja dostarcza 409 kcal. Bogactwo błonnika z płatków wspiera trawienie, a witamina C z cytrusów wzmacnia odporność. Idealna do lunch boxu lub jako dodatek do jogurtu roślinnego. Podawaj z ulubionymi owocami dla dodatkowej świeżości.
15 min
Przygotowanie
50 min
Gotowanie
65 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 2 porcji
10x
/8 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/8
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Bruschetty z szafranowym majonezem i pieczoną cukinią
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
2
217
J
Jadlonomia.com
Frytki z bakłażana z jogurtowym dipem z pieczonego czosnku
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
2
311
J
Jadlonomia.com
Domowa granola
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
6206
J
Jadlonomia.com
Śniadaniowe drożdżówki z twarogiem, truskawkami i kruszonką
Oto szybkie, poranne drożdżówki z twarogiem oraz truskawkami, wypełnione nadzieniem po brzegi i hojnie posypane kruszonką!
65 min
6
227
E
Easyvege.pl