
Bonjour! Przedstawiam Państwu gratin de choux de bruxelles, czyli maślaną brukselkę zapieczoną w kremowym sosie z serem, pod chrupiącą warstwą panko (nie miałam bułki tartej). Niech Was nie zmylą esy-floresy z wierzchu, to nie ketchup. Chętnym proponuję zaserwować małe kapustki z żurawiną lub borówką.
Wasza zapiekanka wcale nie musi taplać się in kremówce i maśle, w wegańskiej wersji możecie zrezygnować z sera, a zamiast śmietanki dać gęste mleko kokosowe.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Spaghetti z pesto z pieczonej papryki, z karmelizowaną kukurydzą i fetą
Jeśli całe życie jesz tylko makarony z sosem pomidorowym to na pewno jesteś szczęśliwym człowiekiem, bo są pyszne. Ale skąd …
piwne podpłomyki z karmelizowanym porem, pieczarkami i orzechową brukselką
Zaraz po dzisiejszym śniadaniu, udałam się do lodówki po doskonale schłodzone piwo. Nie martwcie się jednak, nie wyznaję zasady „Piwko …
Krokiety ruskie
O rety, przedstawiam krokiety! Jeśli lubicie ruskie pierogi, ich smak powali Was na nogi. Gdy zgrabnie się je zawija czas …
Steki z kalafiora z sosem orzechowym, marynowanym imbirem, kokosem i melisą
Nie trudno zauważyć, że lubię fristajlować, nie tylko zgrabnie łącząc słowa (dziś bohaterem będzie kalafiora głowa), ale także mieszając składniki, …