Bonjour! Przedstawiam Państwu gratin de choux de bruxelles, czyli maślaną brukselkę zapieczoną w kremowym sosie z serem, pod chrupiącą warstwą panko (nie miałam bułki tartej). Niech Was nie zmylą esy-floresy z wierzchu, to nie ketchup. Chętnym proponuję zaserwować małe kapustki z żurawiną lub borówką.
Wasza zapiekanka wcale nie musi taplać się in kremówce i maśle, w wegańskiej wersji możecie zrezygnować z sera, a zamiast śmietanki dać gęste mleko kokosowe.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Stromboli, czyli rolowana pizza na kaszy manny
Stromboli, czyli włoska pizza rolowana, idealna na podróż, do pracy czy do szkoły, gdyż świetnie smakuje nie tylko na ciepło. …
Kalafior zapiekany z serem
Soczysty kalafior, aromatyczne przyprawy i ciągnący się ser... przepyszne danie! Kalafior zapiekany z serem to połączenie idealne. Osobiście najba...
Pomidorowe risotto z bakłażanem
Proste pomidorowe risotto z bakłażanem. Szybkie w przygotowaniu. Świetny dodatek do mięsa, ryby. Z dużą ilością parmezanu i pietruszki (lub …
tarta z bakłażanem, cukinią i pomidorami
Tarta z bakłażanem cukinią i pomidorem. Pyszne maślane ciasto.