
Grillowana cukinia coraz częściej gości na każdym grillu na którym jestem. A taka dobrze przygotowana może stać się hitem imprezy. Ważnej jest aby odpowiednio ją przyprawić, aby nie zabrakło nadających jej smaku przypraw. Dużym ułatwieniem jest również pokrojenie jej po skosie, wtedy mniej plastrów cukinii ucieknie nam z rusztu 🙂
Co więcej, grillowana cukinia to danie praktycznie dla każdego. Jest wegańska i niskowęglowodanowa, przez co idealnie nada się dla osób na diecie keto, low carb lub cukrzycowej. Ponadto jest bez glutenu i bez orzechów 🙂
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sushi z ogórkiem, wegańskie
Sushi z ogórkiem, czyli kolejna odsłona wegańskiego sushi, tym razem chyba z klasyką, ogórkiem i sałatą. Jak już pisałam ostatnio …
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …