
Grillowane awokado – wegański przysmak bezglutenowy, idealny na letnie grillowanie. Wyróżnia się kremowym awokado hass, świeżym szczypiorkiem i soczystymi pomidorami. Przygotujesz je w zaledwie 30 minut – doskonałe na szybki obiad lub kolację. Zawiera jedynie 14 kcal na porcję, a dzięki oliwie z oliwek dostarcza zdrowych tłuszczów. Świetna propozycja na majówkowe spotkania w plenerze. Podawaj z chrupiącym pieczywem i dodatkiem świeżej limonki dla orzeźwienia.
30 min
Przygotowanie
6 min
Gotowanie
36 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/10 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/10
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Gazpacho czy salmorejo? Chłodnik ulubiony
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
15 min
4
231
J
Jadlonomia.com
Zupa krem z cukinii
Cukinia jest warzywem, które przez praktycznie cały rok można dostać w marketach, ale sezon na nią przypada w lecie. To …
30 min
4
220
P
Przepisydlazielonych.pl
Wegańskie risotto cytrynowe ze szparagami i miętą
Letni obiad idealny–kremowe wegańskie risotto z chrupiącymi szparagami, orzeźwiającymi nutami cytryny oraz mięty i świeżo mielonym pieprzem!
40 min
4
286
E
Easyvege.pl
Wegańska zapiekanka z letnich warzyw i soczewicy
Proste, szybkie, sezonowe jedzenie z darów ziemi–to dla mnie kwintesencja dobrego, letniego obiadu. Taka właśnie jest ta wegańska zapiekanka!
90 min
4
273
E
Easyvege.pl