Już za tydzień majówka, czyli ogólnopolskie święto grillowania. Z tej okazji od dzisiaj aż do rozpoczęcia długiego weekendu codziennie będę dzielić się nowym przepisem na wegańskie dania z gorącego, rozżarzonego grilla – a zaczynam od kremowego, gorącego awokado!
O tym, że awokado świetnie smakuje na gorąco pisałam już w przepisie na faszerowane awokado. Jednak jeszcze lepsze niż zapiekane w piekarniku, jest położone na chwilę nad prawdziwym ogniem – już po kilku minutach miąższ nabiera dymnego aromatu, zaczyna odchodzić od skórki i robi się jeszcze bardziej kremowy. Tak przygotowane awokado nie potrzebuje wielu dodatków – wystarczy mu szczypta soli, kilka kropli cytryny, gałązki kolendry albo prosta pomidorowa salsa. Będzie gotowe szybciej niż wszystkie inne dania z grilla, więc…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
kaszotto z bakłażanem, pomidorami i cukinią, czyli takie prawie ratatouille
Szybki obiad po pracy? Leniwy weekend i brak natchnienia? Jesteście świeżo po przeprowadzce i wasza kuchnia nie jest jeszcze gotowa …
NAJPYSZNIEJSZA ZUPA KREM Z KUKURYDZY
Pyszna, aksamitnie kremowa zupa ze świeżej kukurydzy to zupa którą musicie spróbować koniecznie latem! Poza sezonem oczywiście można korzys...
Gazpacho czy salmorejo? Chłodnik ulubiony
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Zupa krem z cukinii
Cukinia jest warzywem, które przez praktycznie cały rok można dostać w marketach, ale sezon na nią przypada w lecie. To …