Chrupiące tofu, soczyste warzywne szaszłyki, długo marynowane boczniaki oraz wszechobecny keczup i musztarda. Zapach przypalonego chleba w powietrzu, chłodne puszki pełne buzującego, zimnego piwa i niekończące się dokładki kolejnych, gorących dań znad rozgrzanych węgli. A gdyby jeszcze tak zakończyć ucztę przy grillu rozpływającym się w ustach, słodkim deserem?
Więszkość z nas na grillu przygotowuje wyłącznie dania wytrawne, a przecież żar rozgrzanych węgli świetnie sprawdzi się podczas przygotowywania słodkości. Nad grillem można ułożyć różne owoce, wcześniej zamacerowane albo po prostu obłożone cukierkowymi frykasami. Śliwki warto wcześniej zamacerować w wódce z kilkoma goździkami, gruszki w winie z pieprzem, a ananasa w rumie z odrobiną chili. Najprościej grilluje się banany, …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Trufle tiramisu w imieniny Walentego
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Tarta z rabarbarem Zuzanny
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.