Ufff, nareszcie w domu! Kto śledzi jadłonomiczne profile na Facebooku oraz Instagramie ten już wie, że ostatnio pojechałam szukać najciekawszych wegetariańskich miejsc do Krakowa, a prosto spod Wawelu poleciałam do Tel Avivu, o czym już niedługo przeczytacie na blogu. A teraz zmęczona po podróży i z pustą lodówką szykuję moje ukochane, szybkie grillowane rzodkiewki.
Wszyscy przywykliśmy do rzodkiewek serwowanych na surowo jako dodatek do obiadu lub śniadaniowych kanapek. Tniemy je w ćwiartki, siekamy na talarki, dodajemy do sałatek lub chrupiemy z dodatkiem soli. Tymczasem te małe, pikantne bulwy najlepiej smakują lekko zgrillowane – robią się wtedy nieco łagodniejsze w smaku, a wciąż pozostają chrupkie i soczyste. Wystarczy ułożyć je na suchej patelni grillowej lub ogrodowym rus…