Gruzińskie smaki - pasta z czarnej fasoli i orzechów włoskich.
Na ten przepis czekało wiele osób! – no, to jest! 😉
Czekała zdecydowana większość naszych znajomych i przyjaciół, którzy próbowali pasty z czarnej fasoli podczas spotkań w naszym domu. Chyba nigdy się nie zdarzyło, by coś zostało w słoiczku podanym do stołu! Raz nawet doszło do konieczności błyskawicznego rozmrażania drugiej porcji schowanej w zamrażalniku.
To dla mnie wielki komplement! 😉
Jak powstała pasta z czarnej fasoli inspirowana gruzińskimi smakami?
Pamiętam jak podczas izolacji spowodowanej pandemią COVID19 zatęskniliśmy za gruzińskimi wypiekami i postanowiliśmy przygotować samodzielnie w domu chaczapuri. Ostatecznie okazało się, że wyszło nam świetne… lobiani! Drożdżowe placki nadziewaliśmy wszak pastą z fasoli, nie serem. Od tamtego czasu mocno doceni…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Tosty z hummusem
Tosty z hummusem to jeden z tych przepisów, które idealnie łączą szybkość przygotowania, zdrowie i pełnię smaku. Hummus jest doskonałą …
Wegańskie podpłomyki z hummusem buraczkowym i chrupiącymi, zielonymi liśćmi
Pachnące, świeże pieczywo bez wychodzenia z domu!–wegańskie podpłomyki z hummusem i warzywami polecają się na śniadania, przekąski i kolacje!
Białkowa kawa kuloodporna (keto, wegańska)
Gęsta i kremowa kawa o smaku czekoladowym, przypominająca cappuccino to hit ostatnich tygodni. Po blendowaniu tworzy się aksamitna pianka, k
Pasta słonecznikowo-czosnkowa
Aromatyczna kremowa pasta słonecznikowo-czosnkowa świetnie nada się na kanapki jak również w roli zastępnika sosu czosnkowego.